Składniki:
1 kg selera
2 duże lub 3 średnie cebule
3-4 ząbki czosnku
1 szkl wody
1/2 szkl oliwy z oliwek lub kostka masła roślinnego
1 szkl bułki tartej
4 łyżki mąki owsianej
4 łyżki mąki kukurydzianej
sól, pieprz
Cebulę siekamy w kostkę, ucieramy selera na najgrubszych oczkach.
Dusimy na małym ogniu ok 1h (dodajemy oliwę).
Przekładamy do miski, dodajemy mąkę (owsianą i kukurydzianą) oraz bułkę tartą.
Wszystko dokładnie mieszamy.
Formę na pasztet wykładamy papierem do pieczenia, przekładamy masę do formy.
Pieczemy 1,5 h w 180-190 stopniach.
1 kg selera
2 duże lub 3 średnie cebule
3-4 ząbki czosnku
1 szkl wody
1/2 szkl oliwy z oliwek lub kostka masła roślinnego
1 szkl bułki tartej
4 łyżki mąki owsianej
4 łyżki mąki kukurydzianej
sól, pieprz
Cebulę siekamy w kostkę, ucieramy selera na najgrubszych oczkach.
Dusimy na małym ogniu ok 1h (dodajemy oliwę).
Przekładamy do miski, dodajemy mąkę (owsianą i kukurydzianą) oraz bułkę tartą.
Wszystko dokładnie mieszamy.
Formę na pasztet wykładamy papierem do pieczenia, przekładamy masę do formy.
Pieczemy 1,5 h w 180-190 stopniach.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz