Chleb na zakwasie
- 300 g zakwasu
- 500 dag mąki żytniej chlebowej
- 400 ml wody
- 1 łyżka soli
- nasiona
Wszystkie składniki łączymy w dużej misce.
Ciasto musi być dosyć gęste.
Powstałą masę chlebową przekładamy do formy keksówki.
Odstawiamy do wyrośnięcia aż ciasto podwoi swoją objętość (min. 3-4 h).
Piekarnik nagrzewamy do 200*C
Czas pieczenia: 1 h
- 300 g zakwasu
- 500 dag mąki żytniej chlebowej
- 400 ml wody
- 1 łyżka soli
- nasiona
Wszystkie składniki łączymy w dużej misce.
Ciasto musi być dosyć gęste.
Powstałą masę chlebową przekładamy do formy keksówki.
Odstawiamy do wyrośnięcia aż ciasto podwoi swoją objętość (min. 3-4 h).
Piekarnik nagrzewamy do 200*C
Czas pieczenia: 1 h
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz