- 2 szklanki startych buraków
- 1,5 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej
- 1 szklanka prażonego słonecznika
- 1 duża cebula
- 1/4 szklanki oleju
- 3 łyżki ciemnej mąki
- 2 łyżeczki pietruszki
- 1/4 łyżeczki chili
- sól
- czarny pieprz
Wszystkie składniki wrzucamy do dużej miski i mieszamy aż do uzyskania gęstej masy.
Lepimy kotlety i układamy je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Pieczemy 30 minut w temperaturze 170*.
- 1,5 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej
- 1 szklanka prażonego słonecznika
- 1 duża cebula
- 1/4 szklanki oleju
- 3 łyżki ciemnej mąki
- 2 łyżeczki pietruszki
- 1/4 łyżeczki chili
- sól
- czarny pieprz
Wszystkie składniki wrzucamy do dużej miski i mieszamy aż do uzyskania gęstej masy.
Lepimy kotlety i układamy je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Pieczemy 30 minut w temperaturze 170*.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz