- 4 duże
ziemniaki
-oliwa
-cebula
-czerwona papryka
-10 dag mrożonego szpinaku
-gałka muszkatołowa
-czosnek
-sól
-pieprz
-garść orzechów włoskich
Ziemniaki
dokładnie umyć, zawinąć osobno w posmarowaną olejem folię aluminiową.
Piec ok. godzinę w 160 *. Z każdego ziemniaka odkroić z boku kawałek (ok. 1/3).
Ze środka wydrążyć miąższ. Miąższ wyjęty ze środka i z odkrojonych kawałków
rozgnieść widelcem.
Cebulę obrać, pokroić
w kostkę, zeszklić na oliwie. Dodać posiekaną paprykę, chwilę przesmażyć.
Szpinak rozmrozić na patelni, połączyć z rozdrobnionymi orzechami oraz czosnkiem, poddusić na
oliwie.
Ziemniaki dokładnie wymieszać z cebulą, papryką i szpinakiem. Doprawić gałką, solą, pieprzem.
Szpinak rozmrozić na patelni, połączyć z rozdrobnionymi orzechami oraz czosnkiem, poddusić na
oliwie.
Ziemniaki dokładnie wymieszać z cebulą, papryką i szpinakiem. Doprawić gałką, solą, pieprzem.
Farsz nałożyć do
ziemniaków.
Piec ok. 15 min w
150*.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz