Chleb (bez mąki, wegański)
·                    
135 g ziaren słonecznika
Umieszczamy w większej misce suche składniki: słonecznik, siemię lniane,
migdały, płatki owsiane, oraz sól.
Łączymy rozpuszczone masło roślinne/ olej kokosowy z wodą i miodem. 
Przelewamy mokre składniki do suchych, mieszamy
całość tak, aby się dobrze połączyły wszystkie składniki. Jeśli masa będzie
zbyt gęsta i trudna do mieszania, dodajemy łyżkę lub dwie wody.
Masę przekładamy do formy.
Wyrównujemy powierzchnię
masy chlebowej mocno ją dociskając, przykrywamy folią spożywczą i
odkładamy na 2 h w temp. pokojowej.
Rozgrzewamy piekarnik do 160 *, wkładamy i pieczemy
przez 60 minut. 
·                    
Upieczony bochenek wyciągamy z piekarnika, odstawiamy w foremce do
całkowitego przestygnięcia.
 
 
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz