piątek, 15 listopada 2013

Stewed vegetable. Recipe.

Stewed vegetable

- 3 peppers
-4 carrots
-2 onions
- green beans
-1 chilli peppers
- linseed
- fresh basil
- sesame
-oregano
- turmeric
-hot/ sweet peppers
-salt
- pepper



All vegetables should be chopped.
Carrots, cut into slices and cook.
Beans and broccoli - cut and also cook.
Cut the peppers into strips, onions into rings.
All vegetables thrown into the wok.
Add 1/3 cup water, cook.
Add the spices, linseed and sesame.
Serve with grits or rice :)


Duszone warzywa

- 3 papryki
- 4 marchewki
- 2 cebule
- zielona fasolka
- 1 papryczka chilli
- siemię lniane
- świeża bazylia
- sezam
- oregano
- kurkuma
- ostra/ słodka papryka
- sól
- pieprz

Wszystkie warzywa należy posiekać.

Marchewkę kroimy na plasterki, gotujemy.
Fasolkę i brokuła kroimy, również gotujemy.
Paprykę kroimy w paski, cebulę w krążki.

Wszystkie warzywa wrzucamy do woka. Dodajemy 1/3 szklanki wody, dusimy.

Dodajemy przyprawy, siemię lniane oraz sezam.
Podajemy z kaszą lub ryżem J







Brak komentarzy:

Prześlij komentarz