sobota, 9 listopada 2013

"Wake Up" dish. Recipe.


“Wake Up” dish

- three colors of peppers
-8 onions
-1 head of garlic
-1 kg of lentil (it may be red, green or half and half)
-garam masala (or mix of the spices like red peppers, ginger, turmeric)
-salt
-pepper
- 1 chilli peppers

We have to cook lentils on low heat(green lentils need to boiled longer)

When we have boiled lentils, we drain and set aside.

Peppers, onions, garlic and chilli peppers need to cut into little cubes.

Throw everything into a large pot and cook with a little water over very low heat.

When the vegetables will be soft, we must take them out of the fire.

Mix together with the cooked lentils, add the spices.

Taste best with rice (white or brown), every kind of groats , or rye cake – tortilla.

- rye flour
-water
-salt

Additionally, you can give cooked brussels sprouts or green beans.

Salad:

-tomatoes
-spinach
-peppers
-onion
-basil
-salt
-pepper
Potrawka „Wake up”

3 kolorowe papryki
8 cebul
1 główka czosnku
1 kg soczewicy (może być czerowna, zielona lub pół na pół)
garam masala (lub mix przypraw takich  jak kurkuma, czerwona papryka, imbir)
sól
pieprz
1 papryczka chili


Soczewicę gotujemy na małym ogniu (soczewica czerwona gotuje się zdecydowanie krócej).

Po ugotowaniu, odcedzamy i odstawiamy.

Paprykę, cebule, czosnek i papryczkę chili kroimy w małą kostkę. Wszystko wrzucamy do dużego garnka i

dusimy z odrobina wody na bardzo małym ogniu. Kiedy warzywa będą miękkie, odstawiamy je z ognia i

mieszamy razem z ugotowana soczewica, dodajemy przyprawy.

Podawać najlepiej z ryżem(białym, ciemnym) wszystkimi rodzajami kasz oraz z  plackiem żytnim w postaci

tortilli.

placek żytni:

-mąka żytnia
-woda
-sól

Dodatkowo można podać ugotwaną brukselkę czy zieloną fasolkę.
Sałatka:

-pomidory
-szpinak
-papryka
-cebula
-bazylia
-sól morska
-pieprz



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz