czwartek, 7 listopada 2013

The nutritional value of nuts.



Walnuts and hazelnuts are an excellent source of unsaturated fatty acids.
They regulate metabolism and prevent the accumulation of excessive body fat.
A few nuts is enough to provide the body with the necessary daily intake of these fatty acids.

Especially valuable is the alpha-linoleic acid contained in walnuts.

Both compounds contribute to reducing levels of "bad" cholesterol in the blood.

Nuts contain many vitamins and minerals such as magnesium, potassium and phosphorus.

Already 30 g of walnuts or almonds meets the daily requirement of vitamin E and magnesium.


Wartości odżywcze orzechów


Zarówno orzechy włoskie, jak i orzechy laskowe są doskonałym źródłem nienasyconych kwasów tłuszczowych,

które regulują metabolizm i zapobiegają gromadzeniu się zbędnej tkanki tłuszczowej. Już kilka orzechów

wystarczy, by dostarczyć organizmowi niezbędnej dziennej dawki tych kwasów. Szczególnie cenny jest kwas alfa-

linolowy zawarty w orzechach włoskich. Obydwa związki przyczyniają się do obniżenia poziomu

„złego”cholesterolu we krwi. Ponadto, orzechy zawierają wiele witamin i składników mineralnych, takich jak

magnez, potas czy fosfor. Już 30 g orzechów lub migdałów zaspokaja dzienne zapotrzebowanie organizmu na

witaminę E oraz magnez.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz