sobota, 9 listopada 2013

Terrine with lentils and nuts. Recipes.

-1/3 package of green lentils

-3 carrots

- one handful of spinach, basil and parsley
-6 cloves of garlic
-two handfuls of hazelnuts
-3 tablespoons of oatmeal
-salt
-pepper
-turmeric
-oregano
-hot curry

We have to simmer lentils  until completely soft. Grate the carrots.

Spinach, basil, parsley and nuts need to be chopped.

When we have cooked lentils, we must strain and transfer to the bowl.

Add carrots, spices and oatmeal. Everything have to be thoroughly mixed (consistency should be very

thick). Finished mass, we must translate to the long form with baking paper.

Additionally, you can sprinkle the top with toasted walnuts.

Bake about 30 minutes, in 160*


Pasztet z soczewicy i orzechów

 - 1/3 paczki zielonej soczewicy
-3 marchewki
-garść szpinaku, bazylii oraz natki
-6 ząbków czosnku
-2 garści orzechów lasowych
-3 łyżki płatków owsianych
-sól
-pieprz
-kurkuma
-oregano
-ostre curyy

Soczewicę gotować na wolnym ogniu aż będzie całkowicie miękka.

Marchewkę drobno zetrzeć. Szpinak, bazylię, natkę oraz orzechy drobno posiekać.

Ugotowaną soczewicę odcedzić i przełożyć do miski. Dodać marchewkę, przyprawy oraz płatki owsiane,

wszystko dokładnie wymieszać(konsystencja powinna być bardzo gęsta). Gotową masę przekładamy do

podłużnej formy wylozonej papierem do pieczenia. Dodatkowo wierzch można posypać prazonymi

orzechami. Piec ok. 30 min w 160 stopniach.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz